Wentelteefjes van suikerbrood – Recept
Wentelteefjes zijn echt jeugdsentiment! Ik maakte het als kind regelmatig klaar voor mijzelf. Het is super simpel om klaar te maken en gewoon onwijs lekker. Een pure verwennerij! Je kunt wentelteefjes van gewoon brood maken, maar in het recept van vandaag laat ik jullie wentelteefjes van suikerbrood zien. Benieuwd hoe je dit makkelijke en lekkere recept maakt? Lees dan snel verder!
Wentelteefjes
Wentelteefjes is een echt typisch Hollands recept. Je haalt een boterham door een kom met ei, melk en kaneel. Vervolgens bak je het goudbruin in de pan en top je jouw wentelteefjes af met een laagje suiker. Simpeler kan bijna niet toch?
Lees ook -> Kaiserschmarrn recept
Ingrediënten voor wentelteefjes
- 1 ei
- flinke snuf kaneel
- 1 el suiker
- zonnebloemolie/roomboter
- 150 ml halfvolle melk (of evt. amandelmelk)
Wentelteefjes van suikerbrood hebben nog meer smaak en zijn véél zoeter. Fries suikerbrood koop je kant-en-klaar in de supermarkt. Je pakt een kom en giet eerst de melk erin. Gooi er een flinke snuf kaneel (of kaneelsuiker) doorheen en snijd het suikerbrood in dikke plakken. Dompel een plak suikerbrood in de kom, met het mengsel en bak het brood goudbruin in een koekenpan. Serveer de wentelteefjes van suikerbrood met Griekse yoghurt, bosbessen en frambozen, honing en kaneel.
Vera zegt
Dit recept eten wij dus altijd met Kerst of Pasen. Heerlijk extra zoet met suikerbrood! Mij kun je hier voor wakker maken in ieder geval.