Recept: Suikervrij Chocoladebrood
Hi allemaal! Jullie weten inmiddels dat ik chocolade verslaafd ben. Een dag zonder chocolade, is een dag niet geleefd. Haha 😉 I’m kidding, maar ik heb altijd trek in chocolade en daarom zien jullie ook veel recepten op mijn blog voorbij komen met chocolade erin verwerkt. Vandaag heb ik een  gezonde versie van een chocoladebrood voor jullie klaar staan, waarbij geen suiker is toegevoegd. Ik heb het brood gemaakt van volkoren speltmeel, zodat het de juiste voedingsstoffen bevat om je lichaam een verzadigd gevoel te geven. Ben je benieuwd hoe je dit heerlijke smeuïge brood maakt? Kijk dan snel mee naar het recept!
Ingrediënten
– 150 gr volkoren speltmeel
– 30 gram rauwe cacao poeder
– 2 rijpe bananen
– 2 eieren
– 1 tl wijnsteenbakpoeder
– 1 tl vanille aroma
– 1 tl kaneel
– 1 handje rozijnen
– 1 tl appelazijn
– 1 scheutje ongezoete amandelmelk
Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen fijn en vermeng met de eieren, het speltmeel en de cacao poeder. Voeg als laatste de overige ingrediënten toe, en giet het beslag in een bakvorm. Je kunt eventueel als garnering voor aan de bovenkant van het brood chocolade druppels of stukjes chocolade erop strooien. Bak het brood in 3o minuten af op 180 graden, en laat goed afkoelen. Heerlijk om het chocoladebrood met Whey Tella te besmeren.
Yum, dat wordt smullen! Eet smakelijk!
Lekker zeg! Deze ga ik zeker maken! Verheug me er nu al op!
Klinkt goed!
Wauw, ziet er echt mega lekker uit!
Het ziet er heel lekker uit, zal vast ook goed smaken!
Wat fijn zo’n recept zonder suiker! Het chocolade brood ziet er zo onwijs lekker uit <3
Dit ziet er echt heerlijk uit!
O heerlijk! Deze ga ik zeker maken binnenkort heb hem even opgeslagen 🙂 Thanks!
oehhh this looks yummy 😀
Ik ben super benieuwd hoe dit nou smaakt, jammer dat je dat via blogs niet weet hihi!
Dat ziet er echt super lekker uit
Yammmm! Ziet er te lekker uit!
Dat ziet er overheerlijk uit! Lijkt me leuk om ook eens te maken! xx
Leuk Janneke! Ik ben benieuwd wat je ervan vind!