Good Morning! Deze zondag even geen persoonlijke foto diary, maar wel iets heel lekker anders! Vanwege de drukte met het klussen, ligt mijn blog schema een beetje in de war. Mocht je toevallig nog niet weten wat je wilt gaan eten vanavond, dan is dit zeker weten een hele goede keuze: Spelt pizza! Ik maak het bijna wekelijks. Vooral omdat het gewoon veel te lekker is, en makkelijk om klaar te maken. Ben je benieuwd naar het recept van deze spelt pizza’s? Lees dan snel even verder!
Allereerst begin ik met de ingrediënten. Die zijn namelijk super simpel! Je kunt ze beleggen met van alles wat je lekker vind. Tegenwoordig heeft Jumbo spelt pizzadeeg op rol in de koeling liggen. Handig! Deze rol je uit op een bakplaat, en dan kun je al beginnen met het beleggen van je pizza. Ideaal voor als je weinig tijd hebt, en toch iets zelf klaar wilt maken.
Ingrediënten
– Speltdeeg op rol (bv. Jumbo)
– Rode pesto
– Tonijn uit blik
– Geitenkaas met honing
– 1 Rode paprika
– 1 Rode ui
– Italiaanse kruiden
– Vijgenjam
– Rauwe ham
– Cherrytomaatjes
– 1 handje walnoten
Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de hele pizza met dezelfde ingrediënten te verdelen, maar ik vind het persoonlijk zelf altijd lekker om te variëren. De eerste helft van de pizza besmeer je met vijgenjam, en daarna leg je de plakjes rauwe ham, walnoten, cherry tomaatjes en stukjes geitenkaas erbovenop. De andere helft van de pizza besmeer je met rode pesto, en daarna leg je de stukjes tonijn, rode ui, paprika en geitenkaas erbovenop. Strooi als laatste nog wat Italiaanse kruiden over de pizza.
Dan is de spelt pizza klaar om de oven in te gaan voor 15-20 minuutjes op 200 graden. Hmmm…..Buon Appetito!
Maken jullie weleens zelf een pizza?
Ziet er heerlijk uit! Deze pizza ga ik ook zeker maken.
Zeker doen! Echt heel erg lekker 🙂