Recept: Protein Fluff
Tegenwoordig zie je ze overal op internet voorbij komen: Protein Fluff! En ik snap nu helemaal waarom. Een Protein Fluff is super lekker, makkelijk om te maken, en zit boordevol met eiwitten. De ultieme snack voor na het sporten, of als heerlijk tussendoortje. En een lekkere manier om wat extra eiwitten binnen te krijgen. Twee vliegen in één klap. Afgelopen maandag ging ik langs bij Health Advies Breda om caseïne in te slaan, zodat ik dit eiwitrijke goedje kon gaan maken. Ben je benieuwd hoe je een protein fluff maakt? Kijk dan snel mee naar het recept.
Ingrediënten
– 150 gram bevroren fruit (ik heb frambozen gebruikt)
– 1 scoop caseïne (dit heb je nodig om het volume te krijgen)
– 150ml ongezoete amandelmelk of water
– optioneel 1 tl stevia vloeistof
– 1 tl vanille aroma
– 5 gram pure chocolade (99% Vivani)
Je hebt als eerste een hele goede blender nodig. Het liefst ééntje die ook ijs kan crushen. Mix eerst het bevroren fruit samen met de amandelmelk. Daarna voeg je de overige ingrediënten incl. de caseïne toe. Mix net zolang totdat je een gladde massa krijgt. Giet het over in een beslagkom en klop nog eventjes een minuutje of twee na met een handklopper. Je zult zien dat het dan echt een ‘fluffy’ massa word, en ook meer volume krijgt. Gebruik als topping wat je zelf lekker vind. Ik heb stukjes pure chocolade eroverheen gestrooid.
Genieten maar!
Heerlijk zeg! Echt een traktatie!
Dat ziet er goed uit. Binnenkort eens proberen. Eerst caseine scoren.
Wauwi, dit ziet er echt heel erg goed uit!!
Oh wauw Marloes, wat een prachtige foto’s weer! Dit ziet er enorm lekker uit!
Ziet er super lekker uit! Yummie
Oeh klinkt goed!
Wow dit ziet er serieus heel erg lekker uit zeg!!
Dit ziet er echt geweldig uit, krijg er trek in 😀
Waaaauw, wat ziet dat er toch weer té lekker uit Marloes! Volgens mij een perfecte snack voor op een warme zomerdag!
Ik ben zo benieuwd hoe dit smaakt! Ziet er superleuk en lekker uit 🙂