Recept: Pompoenbrood
De herfst is mijn favoriete seizoen om nieuwe baksels uit te proberen. Pompoen is een typische herfstgroente, die je in veel gerechten en baksels kunt gebruiken. Pompoen is super lekker zoet van smaak, en daarom ideaal om te gebruiken in het recept van vandaag. Ik heb namelijk een heerlijk pompoenbrood gebakken voor jullie. Ideaal om als ontbijt/lunch of tussendoortje te eten. Benieuwd naar dit heerlijke receptje? Lees dan snel even verder!
Ingrediënten
– 50 gram amandelmeel/boekweitmeel
– 100 gram volkoren speltmeel
– 150 gram pompoenpuree
– 1 tl kaneel
– 1 tl vanille poeder
– 1 tl koekkruiden
– 1 tl appelazijn
– 1 tl wijnsteenbakpoeder
– 3 eieren
– handje rozijnen
– 2 el honing of agavesiroop
– pompoenpitten of chiazaad
Rooster de pompoen in 20 minuutjes in een voorverwarmde oven op 170 graden. Daarna kun je heel gemakkelijk de vulling van de pompoen eruit scheppen met een lepel en fijnprakken totdat het een puree wordt. Voeg aan de puree de honing, eieren, appelazijn toe. De droge ingrediënten mix je ook door elkaar. Als laatste voeg je de droge ingrediënten aan de natte ingrediënten toe, en mix je alles tot een glad beslag. Giet het beslag in een bakvorm en bestrooi met pompoenpitten of chiazaad. Pompoenpitten vind ik persoonlijk het lekkerste, maar had ik op dit moment niet in huis.
Bak het pompoenbrood af in 30 minuutjes op 180 graden. Je huis ruikt daarna heerlijk zoet en kruidig tegelijk, hmmm! Laat het brood daarna goed afkoelen en besmeer eventueel met wat notenpasta of jam. Smullen gegarandeerd :-)!
Eet smakelijk!
Eet jij weleens pompoen?
Wat ziet dat er weer heerlijk uit Marloes! Het lijkt mij stiekem wel een werkje om te maken, maar volgens mij is het resultaat super lekker!
Dat ziet er lekker uit
Nog nooit op eigenlijk (of iets anders met pompoen) maar wil het wel graag proberen, ziet er namelijk lekker uit!!
Oeh ik ben erg benieuwd naar de smaak!
Dit klinkt zo lekker!!