Pepernoten Monchoutaart
Het heerlijke avondje staat alweer bijna voor de deur! Volgende week zaterdag is het zover. Geen Sinterklaasavondje zonder pepernoten! Daarom vandaag een leuke variant op de monchou taart: Pepernoten Monchou! Super lekker en ook nog eens een stuk gezonder. De monchoutaart is vrij van geraffineerde suikers en de slagroom heb ik vervangen voor Griekse yoghurt. Op deze manier valt ie ook een stuk minder zwaar dan de ‘klassieke variant’. De taart is lekker vol en romig van smaak en afgelopen zondag maakte ik hem klaar voor de visite. Ook daarbij viel hij erg goed in de smaak! Je hebt voor dit recept geen oven nodig. De taart hoeft namelijk alleen maar even op te stijven in de koelkast. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel even verder!
Recept: Pepernoten Monchoutaart
Bodem
– 120 gram dadels (ontpit)
– 50 gram amandelmeel
– 50 gram pecannoten
– 2 el kokosolie
– 1 tl kaneel
– 1 tl speculaaskruiden
Vulling
– 250 gram monchou
– 250 gram Griekse Yoghurt
– 8 stevia druppels (of 2 el honing)
– 1 tl kaneel
– 1 tl speculaaskruiden
– 10 biologische pepernoten (AH)
Topping
– kaneel
– handje pepernoten
Zet een pannetje op laag vuur om de kokosolie te smelten. Mix de dadels samen met de pecannoten in de keukenmachine fijn. Voeg daarna het amandelmeel, de kokosolie en kruiden toe en mix totdat alles fijn is gemalen. Pak daarna een kleine springvorm erbij en bedek met wat bakpapier. Druk de bodem aan met de bolle kant van een lepel en verspreid over de bakvorm. Zet de bodem in de koelkast voor een half uurtje. Mix ondertussen de monchou, Griekse yoghurt, stevia (of honing), kaneel en speculaaskruiden met de mixer (of blender) tot een romige massa. Roer als laatste de pepernoten door de vulling heen. Giet de vulling over de bodem en laat de taart opstijven in de koelkast voor 2 uurtjes. Na 2 uurtjes kun je de taart uit de koelkast halen en versier je de taart met kaneel en pepernoten!
Smullen!
Volg mij via Instagram, Facebook, Bloglovin en Twitter
Ahhh naar deze taart was/ ben ik zo benieuwd. Ik ga hem zeker eens proberen binnenkort :-)!
Oh my god wat een leuke en mooie taart, ziet er heerlijk uit!
Oeeeh! Dit ziet er heerlijk uit!
Zo’n leuk en orgineel idee om dit te maken! Heel tof!
XOXO esmee
Ooooh dit ziet er zo lekker uit!!!
Jaaaa daar is het recept al, ik zat hier echt op te wachten! Het ziet er zo onwijs lekker uit Marloes! Deze taart ga ik denk ik maken voor 5 december, als wij Sinterklaas gaan vieren. Kan nu al niet wachten <3
Dit ziet er zó lekker uit! En mooi! Dit ga ik eens met mijn zus haar oven proberen, dit wil je toch voorschotelen met sinterklaas?! 😀
Oh wauw dit lijkt me heerlijk! Beetje jammer dat ik nu net aan t detoxen ben; want anders had ik dit gelijk uitgeprobeerd!
Wat slim om een deel monchou te vervangen met Griekse yoghurt. Het lijkt me een overheerlijke taart!
Toevallig heb ik vandaag een recept op mijn blog staan van een kruidnoten cheesecake. Die is alleen niet zo gezond als de jouwe haha. Leuk recept!
Wat doe je me aan Marloes!! Dit ziet eruit om van te smullen. Deze wil ik zeker eens gaan maken.
Ohh yum wat lekker! Deze ga ik even onthouden want ik ga 5 Dec suprise avondje houden met vriendinnen en dan is dit recept er onwijs lekker bij!
Wauw Marloes, zo leuk verzonnen dit! Ziet er heerlijk uit, deze ga ik maken 😀
Oooo wat lekker!!! Deze ga ik zeker maken!
Oh jaaa! give me some ziet er onwijs goed uit !
Ik zag hem al op je Instagram voorbij komen, ziet er echt heerlijk uit!!
Hmm dit zit er zo heerlijk uit! Ik begin al te watertanden 🙂
Dat ziet er heerlijk uit!