Recept: Magere Kwark Pancakes
Ik blijf altijd nieuwe recepten uitproberen met pancakes. Laatst moest ik een klein beetje improviseren omdat mijn amandelmelk op was. Die heb ik vervangen door een beetje water en magere kwark aan het beslag toe te voegen. Erg lekker, en door de magere kwark worden ze ook een stuk smeuïger. Omdat ik het leuk vond op de pancakes een gezellig roze kleurtje te geven heb ik ook nog wat rode bietenpoeder aan het beslag toegevoegd. Benieuwd naar het receptje? Lees dan snel mee verder!
Ingrediënten
– 100 gram havermeel (Body&Fitshop)
– 4 el magere kwark
– scheutje water
– 1 tl kaneel
– 1 tl vanille poeder of aroma
– 2 eieren
– 1 tl rode bietenpoeder (Body&Fitshop)
Verhit een klein beetje kokosolie in een klein pannetje, en schep daarna een beetje beslag in de pan. Bak de pancakes gaar en draai ze om wanneer er kleine bubbeltjes in het beslag tevoorschijn komen. Als topping kun je erop doen wat je lekker vind. Ik heb gekozen voor een schepje magere kwark met granola en banaan.
Eet smakelijk!
Femke zegt
Lekker! Ik ben gek op (healthy) pancakes :-).
Anne zegt
Heerlijk, die met rode bietpoeder zien er ook nog eens super leuk uit!
Marloes zegt
Dankjewel Anne!
Justine zegt
Oehhh lekker! Wist helemaal niet dat kwark ook prima kon. Goede tip!