• About
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
  • Samenwerkingen
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Marloes Daily

  • Home
  • Business
  • Beauty
    • Reviews
    • Make-up
      • Look of the Day
    • Huidverzorging
    • Doucheproducten
    • Haarverzorging
    • Tutorials
  • Travel
  • Fashion
    • Outfits
    • Inspiratie
    • Wishlist
  • Interieur
  • Lifestyle
    • Healthy Lifestyle
    • Healthy recepten
    • Food
Food, Healthy, Recepten

Recept: Kwarkbrood

7 oktober 2014

kwarkbrood
Kwark is één van mijn favoriete ‘foodies’ om te eten. Ik eet het graag als ontbijt, lunch, na het sporten, in mijn smoothie, op pannenkoeken. Het valt zo gek niet te verzinnen, of ik eet er kwark bij. Kwark is erg lekker, en ook nog eens gezond. Maar waarom is kwark nu zo’n goede keuze?

Kwark is
– Goedkope vorm van eiwitten
– Versterking van de botstructuur
– Sneller een vol en verzadigd gevoel
– Voorkomen van afbraak spiervezels
– Veel eiwitten, ten opzichte van koolhydraten

 

Kwark is dus een heel goed alternatief voor mensen die willen afvallen en voor sporters die vet willen omzetten in spieren. Alweer een tijdje geleden kwam ik op Instagram dit heerlijke recept tegen, en sindsdien maak ik het wekelijks. Het is zo ontzettend lekker! En ook erg makkelijk om mee te nemen naar school of je werk als lunch of tussendoortje.

kwarkbrood1

Wat heb je nodig?

– 125 gram boekweitmeel
– 125 gram speltbloem
– 1 ei
– 1 rijpe banaan
– 250 gram magere kwark
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl kaneel
– handje bosbessen (diepvries)
– handje rauwe noten
– 4 ontpitte dadels

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Prak de banaan fijn, en kluts een ei erdoorheen. Meng daarna 250 gram magere kwark door het beslag en mix het goed door elkaar. Voeg daarna de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel, tot dat het een mooi beslag is geworden. Let op: het mengsel is een stuk stugger als normaal beslag.

Schep als laatste de bosbessen, dadels (in stukjes gesneden) en noten door het beslag heen en schep het beslag in een cakevorm. Het kwarkbrood gaat nu nog voor 45 minuten de oven.

Eet smakelijk! Zo heb je een heerlijk suikervrij kwarkbrood boordevol eiwitten en gezonde vetten!

 

Tip: Smeer lekker wat biologische pindakaas op het kwarkbrood. Dit maakt het nog eens extra lekker!

liefsmarloes

42 Reacties

« MAC Vanilla Pigment
Artistry Signature Color Lipstick & Lipgloss »

RELATED POSTS

  • tiramisu met amarettoTiramisu met Amaretto – Recept
  • Kerst trifle met mascarponeKerst trifle met mascarpone – Recept
  • naanpizzaNaanpizza met Spinata Romana – Recept
  • Recept: Mijn favoriete Bananenbrood!

Reacties

  1. Laura zegt

    7 oktober 2014 om 06:10

    Wat een leuk recept! Ik ben wel heel benieuwd hoe dit smaakt! 🙂

    Beantwoorden
  2. Denise zegt

    7 oktober 2014 om 07:40

    Wat een heerlijk recept! Je foto’s zijn ook iedere keer weer zo belachelijk mooi! <3

    Beantwoorden
  3. Svenja zegt

    7 oktober 2014 om 07:40

    Kwark is inderdaad erg lekker, ik ontbijt er laatste tijd ook bijna elke dag mee. Deze kwarkbrood ziet er echt heeeerlijk uit. Weer iets voor op mijn lijstje om te maken <3

    Beantwoorden
  4. Dagmar zegt

    7 oktober 2014 om 07:48

    Oelalaa klinkt echt heel erg lekker! Wat een fijn recept <3

    Beantwoorden
  5. saskia zegt

    7 oktober 2014 om 08:04

    Ziet er lekker uit! Zeker met die blueberry’s erin! daar hou ik van!

    Beantwoorden
  6. Yudeska zegt

    7 oktober 2014 om 08:10

    Wat een leuk receptje , het ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  7. Sophie zegt

    7 oktober 2014 om 08:19

    Dit ziet er heerlijk uit! Ik heb helaas geen oven, maar ik zou dit zeker eens willen proberen 🙂

    Beantwoorden
  8. beautyinsideandoutNL zegt

    7 oktober 2014 om 08:20

    Ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  9. Manon zegt

    7 oktober 2014 om 09:43

    Dat ziet er lekker uit met al die bosbessen en noten!

    Beantwoorden
  10. Marloes/GLAMOURMOES zegt

    7 oktober 2014 om 12:06

    Hmmm lekker! Ga ik opslaan in mn recepten!

    Beantwoorden
  11. Lisanne zegt

    7 oktober 2014 om 12:07

    Leuk recept! Ziet er echt heel lekker uit.

    Beantwoorden
  12. Cindy zegt

    7 oktober 2014 om 12:56

    Oh Marloes, het water loopt me in de mond. Dit ziet er erg goed uit! Ik heb ‘m bewaard, ik ga dit kwarkbrood zeker een keer maken!

    Beantwoorden
  13. Griet zegt

    7 oktober 2014 om 13:24

    Ik ben net aan het genieten van mijn bananenbrood wat ik een heerlijke ontdekking vind 🙂 Dit wil ik dus zeker ook eens maken! Bedankt voor het recept 🙂

    Beantwoorden
  14. Neeltje | Thoughts in Style zegt

    7 oktober 2014 om 14:24

    Dit ziet er echt heerlijk uit! Ik ga het zeker een keertje proberen te maken.

    Beantwoorden
  15. Beautydagboek zegt

    7 oktober 2014 om 14:54

    Wat lekker Marloes! Ik zag het al eerder bij je voorbij komen (Instagram misschien?) en toen zag het er al verrukkelijk uit. Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  16. Martina zegt

    7 oktober 2014 om 14:56

    Dit lijkt me echt heerlijk!

    Beantwoorden
  17. Rosanne zegt

    7 oktober 2014 om 15:17

    Jummie, ziet er heerlijk uit zeg! liefs x

    Beantwoorden
  18. Cindy zegt

    7 oktober 2014 om 15:47

    Ohhh wat ziet dat er heeerlijk uit! Ga ik ook een keer proberen te maken want ik ben ook gek op kwark haha X

    Beantwoorden
  19. Yvonne van der Wal zegt

    7 oktober 2014 om 16:13

    Dat ziet er verrukkelijk uit!

    Beantwoorden
  20. Esther zegt

    7 oktober 2014 om 16:32

    Dit komt zeker op het lijstje erbij! Ga het denk ik wel een beetje aanpassen, want dadels en noten zijn niet echt mijn ding. Maar het lijkt me ontzettend lekker (:

    Beantwoorden
  21. Daniëlle Springer zegt

    7 oktober 2014 om 17:10

    Zoiets heb ik laatst ook gemaakt! Vind bosbessen altijd erg lekker in recepten

    Beantwoorden
  22. Joyce zegt

    7 oktober 2014 om 17:36

    Ziet er lekker uit! Dit recept sla ik zeker op 🙂

    Beantwoorden
  23. bymarlayne zegt

    7 oktober 2014 om 17:38

    Dit ga ik misschien wel een keer proberen!

    Beantwoorden
  24. Kimberly zegt

    7 oktober 2014 om 18:15

    Ik hou heel erg van kwark en ben hier super benieuwd naar 😀

    Beantwoorden
  25. Anne Solveig zegt

    7 oktober 2014 om 18:42

    Klinkt echt heerlijk!

    Beantwoorden
  26. Marlissa zegt

    7 oktober 2014 om 19:09

    Dit lijkt mij heerlijk en zeker de moeite waard om eens uit te proberen! Sinds kort eet ik ook de blueberry’s in mijn kwark hihi, goede tip!

    Beantwoorden
  27. Linda zegt

    7 oktober 2014 om 19:39

    Hmm dit recept wil ik heel graag eens proberen, klinkt erg goed én lekker! Prachtige foto’s ook weer 🙂

    Beantwoorden
    • Marloes zegt

      7 oktober 2014 om 22:34

      Lief van jou 🙂 dankjewel!

      Beantwoorden
  28. femketje zegt

    7 oktober 2014 om 19:58

    ik heb dit nog nooit geprobeerd, ben benieuwd hoe het precies smaakt!

    Beantwoorden
  29. jouvence zegt

    7 oktober 2014 om 20:30

    ziet er heerlijk uit.! ♥

    Beantwoorden
  30. Manon zegt

    7 oktober 2014 om 20:37

    Hmm lijkt me heerlijk ! 😀

    Beantwoorden
  31. Elze zegt

    7 oktober 2014 om 21:27

    Oh dit ziet er echt zó lekker uit! Die gaat op m’n to-do lijstje!

    Beantwoorden
  32. Natalie zegt

    7 oktober 2014 om 23:15

    Ben zo super benieuwd hoe dit smaakt!
    Je hebt altijd geweldige recepten op je blog en instagram staan, super!

    Beantwoorden
  33. Marion zegt

    8 oktober 2014 om 14:30

    die lijkt me echt heerlijk!!

    Beantwoorden
  34. Northflix zegt

    8 oktober 2014 om 16:49

    Wow! Dit lijkt me echt super lekker! Bedankt voor het delen!

    Beantwoorden
  35. Annabel zegt

    8 oktober 2014 om 17:56

    Mmm!! Dit ziet er echt super lekker uit! Ik ben de laatste tijd druk bezig met bakken en ga deze snel proberen. Liefs!

    Beantwoorden
  36. Estrella zegt

    10 oktober 2014 om 00:30

    Lijkt me heerlijk! Deze blogpost zet ik morgen in m’n Reads of the Week artikel!

    Beantwoorden
  37. lindy zegt

    11 oktober 2014 om 17:24

    Oeeh yummie!!!

    Beantwoorden
  38. Angelique zegt

    16 oktober 2014 om 02:15

    oeh dit ziet er damn tasty uit! heb het recept opgeslagen en ga het van het weekend proberen:-)

    Beantwoorden
  39. Aryan zegt

    11 augustus 2015 om 12:59

    On October 3, thirty high scohol students from Mount Si’s Key Club visited the homes of two elderly folks in North Bend. Armed with gloves, garden tools, and determination ..they set out to offer assistance to these homeowners where the labor had simply become too big an obstacle. The students split and stacked firewood, trimmed overgrown bushes and hedges, brought garden beds back to objects of beauty, raked leaves, and filled an enormous trailer with discarded and rotting lumber that was taken to the dump. The best part of this endeavor was the smiles and hugs given by the homeowners to these high scohol Key Clubbers. That so many showed up at their homes to Pay it Forward was overwhelming and one of the most heart-warming experiences I have seen. Way to go Mount Si Key Club!

    Beantwoorden
  40. http://www.blrimages.net/ zegt

    29 april 2016 om 03:04

    Hey, thanks for the review. You also can try one Vietnamese eatery near Albertov tram stop- I'm not sure what's the exact name, but it's easy to spot. I've tried both- and the one in Albertov is way better.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Hi! Welkom op MarloesDaily.nl, mijn persoonlijke lifestyleblog. Hier schrijf ik dagelijks een blog over o.a. business, fashion, interieur, beauty, travel en lifestyle. Pak een lekkere kop thee (of koffie) erbij en ik wens je veel leesplezier op MarloesDaily.nl.

Let’s get Social!

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Advertenties

Design en lifestyleDesign en lifestyle Mooi en gezondMooi en gezond

Schrijf je nu in!

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes, blog updates en gratis freebies? Laat dan je e-mailadres achter.

De nieuwsbrief ontvang je maximaal 2x in de maand

Meer blogs lezen?

  • Weet jij of je nog de juiste autoverzekering hebt? 
  • De Skin Booster PRX T33 behandeling bij PUUR Huidinstituut
  • Cupping behandeling: waar is het goed voor?
  • Glitter & glamour voor de feestdagen
  • Mallorca tips: wat is er allemaal te doen op dit mooie eiland?
THEME BY ECLAIR DESIGNS