Kwark is één van mijn favoriete ‘foodies’ om te eten. Ik eet het graag als ontbijt, lunch, na het sporten, in mijn smoothie, op pannenkoeken. Het valt zo gek niet te verzinnen, of ik eet er kwark bij. Kwark is erg lekker, en ook nog eens gezond. Maar waarom is kwark nu zo’n goede keuze?
Kwark is
– Goedkope vorm van eiwitten
– Versterking van de botstructuur
– Sneller een vol en verzadigd gevoel
– Voorkomen van afbraak spiervezels
– Veel eiwitten, ten opzichte van koolhydraten
Kwark is dus een heel goed alternatief voor mensen die willen afvallen en voor sporters die vet willen omzetten in spieren. Alweer een tijdje geleden kwam ik op Instagram dit heerlijke recept tegen, en sindsdien maak ik het wekelijks. Het is zo ontzettend lekker! En ook erg makkelijk om mee te nemen naar school of je werk als lunch of tussendoortje.
Wat heb je nodig?
– 125 gram boekweitmeel
– 125 gram speltbloem
– 1 ei
– 1 rijpe banaan
– 250 gram magere kwark
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl kaneel
– handje bosbessen (diepvries)
– handje rauwe noten
– 4 ontpitte dadels
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Prak de banaan fijn, en kluts een ei erdoorheen. Meng daarna 250 gram magere kwark door het beslag en mix het goed door elkaar. Voeg daarna de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel, tot dat het een mooi beslag is geworden. Let op: het mengsel is een stuk stugger als normaal beslag.
Schep als laatste de bosbessen, dadels (in stukjes gesneden) en noten door het beslag heen en schep het beslag in een cakevorm. Het kwarkbrood gaat nu nog voor 45 minuten de oven.
Eet smakelijk! Zo heb je een heerlijk suikervrij kwarkbrood boordevol eiwitten en gezonde vetten!
Tip: Smeer lekker wat biologische pindakaas op het kwarkbrood. Dit maakt het nog eens extra lekker!
Laura zegt
Wat een leuk recept! Ik ben wel heel benieuwd hoe dit smaakt! 🙂
Denise zegt
Wat een heerlijk recept! Je foto’s zijn ook iedere keer weer zo belachelijk mooi! <3
Svenja zegt
Kwark is inderdaad erg lekker, ik ontbijt er laatste tijd ook bijna elke dag mee. Deze kwarkbrood ziet er echt heeeerlijk uit. Weer iets voor op mijn lijstje om te maken <3
Dagmar zegt
Oelalaa klinkt echt heel erg lekker! Wat een fijn recept <3
saskia zegt
Ziet er lekker uit! Zeker met die blueberry’s erin! daar hou ik van!
Yudeska zegt
Wat een leuk receptje , het ziet er heerlijk uit!
Sophie zegt
Dit ziet er heerlijk uit! Ik heb helaas geen oven, maar ik zou dit zeker eens willen proberen 🙂
beautyinsideandoutNL zegt
Ziet er heerlijk uit!
Manon zegt
Dat ziet er lekker uit met al die bosbessen en noten!
Marloes/GLAMOURMOES zegt
Hmmm lekker! Ga ik opslaan in mn recepten!
Lisanne zegt
Leuk recept! Ziet er echt heel lekker uit.
Cindy zegt
Oh Marloes, het water loopt me in de mond. Dit ziet er erg goed uit! Ik heb ‘m bewaard, ik ga dit kwarkbrood zeker een keer maken!
Griet zegt
Ik ben net aan het genieten van mijn bananenbrood wat ik een heerlijke ontdekking vind 🙂 Dit wil ik dus zeker ook eens maken! Bedankt voor het recept 🙂
Neeltje | Thoughts in Style zegt
Dit ziet er echt heerlijk uit! Ik ga het zeker een keertje proberen te maken.
Beautydagboek zegt
Wat lekker Marloes! Ik zag het al eerder bij je voorbij komen (Instagram misschien?) en toen zag het er al verrukkelijk uit. Bedankt voor het recept!
Martina zegt
Dit lijkt me echt heerlijk!
Rosanne zegt
Jummie, ziet er heerlijk uit zeg! liefs x
Cindy zegt
Ohhh wat ziet dat er heeerlijk uit! Ga ik ook een keer proberen te maken want ik ben ook gek op kwark haha X
Yvonne van der Wal zegt
Dat ziet er verrukkelijk uit!
Esther zegt
Dit komt zeker op het lijstje erbij! Ga het denk ik wel een beetje aanpassen, want dadels en noten zijn niet echt mijn ding. Maar het lijkt me ontzettend lekker (:
Daniëlle Springer zegt
Zoiets heb ik laatst ook gemaakt! Vind bosbessen altijd erg lekker in recepten
Joyce zegt
Ziet er lekker uit! Dit recept sla ik zeker op 🙂
bymarlayne zegt
Dit ga ik misschien wel een keer proberen!
Kimberly zegt
Ik hou heel erg van kwark en ben hier super benieuwd naar 😀
Anne Solveig zegt
Klinkt echt heerlijk!
Marlissa zegt
Dit lijkt mij heerlijk en zeker de moeite waard om eens uit te proberen! Sinds kort eet ik ook de blueberry’s in mijn kwark hihi, goede tip!
Linda zegt
Hmm dit recept wil ik heel graag eens proberen, klinkt erg goed én lekker! Prachtige foto’s ook weer 🙂
Marloes zegt
Lief van jou 🙂 dankjewel!
femketje zegt
ik heb dit nog nooit geprobeerd, ben benieuwd hoe het precies smaakt!
jouvence zegt
ziet er heerlijk uit.! ♥
Manon zegt
Hmm lijkt me heerlijk ! 😀
Elze zegt
Oh dit ziet er echt zó lekker uit! Die gaat op m’n to-do lijstje!
Natalie zegt
Ben zo super benieuwd hoe dit smaakt!
Je hebt altijd geweldige recepten op je blog en instagram staan, super!
Marion zegt
die lijkt me echt heerlijk!!
Northflix zegt
Wow! Dit lijkt me echt super lekker! Bedankt voor het delen!
Annabel zegt
Mmm!! Dit ziet er echt super lekker uit! Ik ben de laatste tijd druk bezig met bakken en ga deze snel proberen. Liefs!
Estrella zegt
Lijkt me heerlijk! Deze blogpost zet ik morgen in m’n Reads of the Week artikel!
lindy zegt
Oeeh yummie!!!
Angelique zegt
oeh dit ziet er damn tasty uit! heb het recept opgeslagen en ga het van het weekend proberen:-)
Aryan zegt
On October 3, thirty high scohol students from Mount Si’s Key Club visited the homes of two elderly folks in North Bend. Armed with gloves, garden tools, and determination ..they set out to offer assistance to these homeowners where the labor had simply become too big an obstacle. The students split and stacked firewood, trimmed overgrown bushes and hedges, brought garden beds back to objects of beauty, raked leaves, and filled an enormous trailer with discarded and rotting lumber that was taken to the dump. The best part of this endeavor was the smiles and hugs given by the homeowners to these high scohol Key Clubbers. That so many showed up at their homes to Pay it Forward was overwhelming and one of the most heart-warming experiences I have seen. Way to go Mount Si Key Club!
http://www.blrimages.net/ zegt
Hey, thanks for the review. You also can try one Vietnamese eatery near Albertov tram stop- I'm not sure what's the exact name, but it's easy to spot. I've tried both- and the one in Albertov is way better.