Laatst op Instagram postte Rens Kroes (zus van Doutzen Kroes) een foto van een heerlijke healthy appeltaart die ze voor de verjaardag van haar neefje Phyllon had gemaakt. Het recept daarvan kon je terug vinden op de website van Glamour.
Omdat ik zoveel mogelijk biologisch probeer te eten en zo min mogelijk bewerkt voedsel, vond ik dit het perfecte recept om uit te proberen. Tijd om aan de slag te gaan!
Je bent ongeveer 20 minuutjes bezig met het voorbereiden van de taart. Daarna gaat ie nog een uurtje de oven in op 175°C
Ingrediënten voor het deeg:
– 500 gram speltbloem
– 2 eieren
– 250 ml water
– snufje zout
– 1 tl wijsteenpoeder (evt. bakpoeder kan ook)
– 125 gram roomboter
– 2 el agavestroop
Ingrediënten voor de vulling:
– 5 goudreinetten
– 6 dadels
– tl kaneel
– handje vol rozijntjes
– handje Goji bessen
Meng de speltbloem, bakpoeder, boter, eieren, water, wijnsteenpoeder, agavestroop en zout tot een soepel deeg, door ongeveer tien minuten met de hand te kneden. Als het deeg wat plakkerig blijft kun je nog wat bloem aan het deeg toevoegen. Bekleed vervolgens de ingevette springvorm ermee. Houd wel een stuk deeg over voor de bovenkant van de taart.
Schil de appels en snijd ze, net als de dadels, in hele kleine stukjes. Doe alles bij elkaar in een kom en voeg er een theelepel kaneel aan toe. Meng het geheel goed door elkaar, en vul vervolgens de springvorm ermee.
Rol het resterende deeg uit tot een lap en snijd er dunne reepjes van. Bekleed hier de appeltaart mee en smeer dan nog wat eigeel erover.
De taart kan nu 60 minuten in de voorverwarmde oven van 175°C
Tadaa, en klaar is je healthy ‘Yummie‘ appeltaart!
Eet smakelijk
Karel zegt
Mmmmmhhhhh
Roxanne zegt
Klinkt heerlijk! En een gezonde taart, wie wil dat nou niet? 🙂
Nesrin zegt
Dit klinkt erg goed! 20 minuten aan voorbereiding is nog te doen voor mij 😉
home zegt
kwotjmiioojlhcvsytipfugzox