Recept: Havermout Koekjes met Pure Chocolade
Hi allemaal! Het nieuwe jaar is inmiddels alweer even in volle gang. Ben jij nog steeds bezig met je goede voornemens? Gezond snacken hoeft echt niet te betekenen dat je alleen maar op wortels moet kauwen. Gelukkig bestaan er ook ‘gezonde’ zoete lekkernijen, zoals deze havermout koekjes met pure chocolade. Je kunt ze tussendoor eten, maar ze zijn ook superlekker als ontbijt! En je hebt ze ook nog eens in no time gemaakt. Benieuwd hoe? Kijk dan mee naar het recept!
Ingrediënten
– 100 gram havermout
– 1 tl wijnsteenbakpoeder
– 80 gram volkoren speltmeel
– 1 tl kaneel
– 1 ei
– 1 snufje zout
– 2 el kokosolie
– 50 ml agavesiroop
– 50 ml amandelmelk
– 2 handjes rozijnen
– handje zonnebloempitten
Mix eerst de droge ingrediënten met elkaar, en daarna de natte ingrediënten. Voeg daarna de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en mix alles tot één geheel. Het beslag word na het mixen een stevige, licht plakkerige massa. De rozijnen en zonnebloempitten bewaar je tot het laatste moment en mix je door het beslag heen. Maak kleine rondjes op het bakpapier en druk ze plat. Bak de koekjes in 15-20 minuten af op 180 graden. Laat de koekjes goed afkoelen en smelt ondertussen pure chocolade (85%) au bien marie. Wanneer de chocolade goed gesmolten is, giet je deze over de koekjes heen. Heerlijk! De koekjes zijn lekker knapperig en hebben een heerlijke smaak. Je kunt ze ook nog eens super verantwoord eten. Lekker van genieten dus!
Femke zegt
Ik wil deze wel een keertje proberen!
Darina zegt
Mmmm…zien er heerlijk uit!
Britt zegt
Wauw, die zijn er heerlijk uit!
Lindsey Beljaars zegt
Klinkt heerlijk!!
Svenja zegt
Het water loopt mij alweer in de mond. De koekjes zien er echt te lekker uit. En zo te zien redelijk makkelijk om te maken. Deze ga ik snel eens proberen!
Liset - Beautydagboek zegt
Dit ziet er weer veels te lekker uit! Jum! Thanks voor het recept.
Anne zegt
Lekker en zo onwijs makkelijk!
Nicole zegt
Oeh wat lekker dit!