Glutenvrije Amandelpancakes
Hi iedereen! Gisteren was ik een dagje vrij en dook ik mijn nieuwe keuken in voor een gezond recept. Mijn handen kriebelde om weer lekker aan de slag te gaan met een lekker en natuurlijk gezond recept. Pancakes gaan er altijd in, dus ben ik dit keer voor een glutenvrije variant gegaan. De pancakes heb ik gemaakt van amandelmeel. Amandelmeel is een goede keuze als je glutenvrij wilt eten. Benieuwd hoe je deze lekkere fluffy pancakes maakt? Lees dan zeker even verder!
Ingrediënten voor 1 persoon
– 4 el amandelmeel
– 2 biologische eieren
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl vanillepoeder
– 1 tl kaneel
– 3 el amandelmelk (ongezoet)
– 1 el agave siroop (biologisch)
– Vers fruit
– 1 el magere kwark
Mix de amandelmeel en melk samen met de eieren, bakpoeder, kaneel en vanillepoeder tot een glad beslag. Verhit ondertussen alvast een klein beetje kokosolie in een klein pannetje. Schep een klein beetje van het beslag in het pannetje. Ik gebruik een klein pannetje die ik ooit bij de Action kocht. Zo krijg je mooie kleine en ronde fluffy pancakes. Serveer deze lekkere pancakes met wat verse aardbeien en een schepje kwark. Om ze wat zoeter van smaak te maken kun je nog wat agave siroop over de pancakes schenken.
Eet smakelijk!
Volg mij via Instagram, Facebook, Bloglovin en Twitter
Wat een heerlijk recept om de dag te beginnen. De pannenkoeken zien er ook heerlijk fluffy uit. Helaas geen amandelmeel in huis op het moment, anders had ik ze meteen gemaakt <3
Ah wat een lekker recept! Ik heb het amandelmeel in huis (door jou, haha!) dus ik kan ze maken dit weekend :).
Ooooooh dit ziet er zo lekker uit! Ga dit binnenkort zeer zeker maken!!
Dat ziet er wel heel erg lekker uit!
ziet er heel erg lekker uit!
Oooh wat een feestje maak je ervan! Echt heerlijk recept <3
Wat ziet dat er heeerlijk uit zeg! 🙂
Deze zien er super lekker uit!! Vooral met kaneel lijkt me erg lekker 🙂 Dit zijn een soort American pancakes toch? Want ik lust geen gewone pannenkoeken, maar wel die Amerikaanse haha.
Het ziet er best lekker uit. En zo klinkt het ook!
Wat moet er precies gebeuren met de amandelmelk? ook door het beslag?
Hi Dewi, ja die gaat ook door het beslag erbij 🙂