Een poosje terug schreef ik een review over het fijne boek van Powerfood van Rens Kroes. Ik vroeg jullie toen of jullie het leuk zouden vinden, dat ik een aantal recepten uit het boek met jullie deel. Daar werd volmondig ‘ja’ op geantwoord. Dus bij deze deel ik vandaag met jullie het eerste recept uit het healthy boek Powerfood. Een overheerlijke breakfast cake.
Een cake die binnen 5 minuten in de oven staat. Deze breakfast cake is supersimpel, lekker en erg voedzaam. Handig als je ‘s ochtends niet veel tijd hebt, en op zoek bent naar een snel ontbijtje to go!
Ingrediënten:
– 4 eieren
– 4 grote bananen
– 120 gram havermoutvlokken
– 2 theelepels kaneel
– 1 theelepel vanillepoeder
– 1 handje moerbeien
– 1 handje gojibessen
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix alle ingrediënten, behalve de moerbeien en gojibessen in een keukenmachine of blender en mix tot de inhoud dik en romig is.
Als het mengsel klaar is strooi er dan 1 handje moerbeien en 1 handje gojibessen bij. Roer het even goed door elkaar, en schenk het mengsel in een cakevorm. Dan is het beslag klaar om de oven in te gaan voor 15 minuutjes. Prik na 15 minuten even met een satéprikker in de cake om te kijken of het beslag goed gegaard is. Als er cake aan de prikker blijft hangen, verleng de baktijd dan nog even met 5 minuten!
Et voila! Je snelle breakfast cake is klaar, eet smakelijk!
Ik maak deze breakfast cake bijna wekelijks, omdat het handig is om altijd een snel en gezond ontbijt of tussendoortje in huis te hebben! Daarbij is deze breakfast cake suiker- en glutenvrij en toch lekker zoet door de bananen. Yum!
Marloes/GLAMOURMOES zegt
Hmmm dat lijkt me een heerlijk recept!
Marnolda | marnolda.com zegt
Mmmm ziet er echt lekker uit. Ik prep elk weekend tussendoortjes voor de week erop, en deze ga ik komend weekend zeker uitproberen!
Ceetje zegt
Wat een heerlijk gezond recept weer 🙂
Manon zegt
Dat ziet er apart uit, maar zou ik best wel eens willen proberen
Sophie zegt
Het ziet er een beetje als een cement cake uit (sorry), maar als ik naar de ingrediënten kijk; heerlijk! Haha 😀
Sara - Window On My Wardrobe zegt
Oh wauw wat ziet dit er lekker uit!
X Sara
Beautydagboek zegt
Fijn dat het zo lekker vult in de ochtend en het recept is easy peasy als ik dat zo lees!
Svenja zegt
Oh my, ziet er echt super lekker uit<3 En heel simpel! Ik ga deze ook snel eens maken!
saskia zegt
Hmm ziet er heerlijk en simpel uit!
iiiThinkPink zegt
Ziet er lekker uit!
beautyinsideandoutNL zegt
Ziet er heerlijk uit! Ik heb het boek van Rens ook, maar helaas nog geen tijd gehad om een recept uit te proberen. Deze ga ik zeker eens maken;)
Jasmijn zegt
Mmm, lijkt me erg lekker en ook helemaal niet zo ingewikkeld 🙂
Bianca zegt
Dat ziet er lekker en gezond uit dit recept sla ik even op x
Irene zegt
Weet iemand of je dit ook kan maken zonder bananen? Ik word altijd kotsmisselijk als ik iets met banaan binnen heb 🙁
Cindy zegt
Ik heb deze cake ook van het weekend gemaakt, echt lekker! Maar hoe bewaar jij die? Ik heb ‘m gewoon in een diepvrieszakje droog en donker bewaard, maar misschien heb jij nog een andere tip. Ik had overigens paarse moerbeien gebruikt, smaakte ook lekker. En ik wil deze nog eens met pure cacaopoeder maken!
Klaartje zegt
Lijkt me heerlijk. Een afwisseling met de banaan en het brood wat ik s’ morgens eet. Thanx
Vera zegt
Deze ga ik ook zeker binnenkort uitproberen heb het boek zelf ook en was al erg benieuwd naar de cake! Inderdaad erg handig als snelle onbijt.
Kimberly zegt
Ziet er echt lekker uit! Ik ben er heel erg benieuwd naar de smaak ervan
Mattania zegt
OH WOW!! Dit moet ik proberen! geweldig!
Tessa zegt
Oeh jammie die klinkt heerlijk! Ontbijten met cake lijkt mij nooit erg!
Liefs, Tessa
Marloes/GLAMOURMOES zegt
Ik heb nog een vraagje aan jou Marloes. Waar heb jij het vanillepoeder gekocht?