Recept: Bananenbrood
Laatst probeerde ik een superlekker recept uit van Bananenbrood. Ook dit brood is weer vrij van gluten en suikers. Het lijkt meer op een cake dan een brood, maar de smaak is heerlijk. Lekker als tussendoortje, of als vervanging van je ontbijt of lunch. Daarbij vult het nog eens goed ook!
Wat je nodig hebt:
– 150 gram boekweitmeel of amandelmeel (verkrijgbaar bij Ekoplaza, Boekweitmeel verkoopt AH ook!)
– 3 bananen
– 3 eieren
– snufje bakpoeder
– handje rozijnen (dadels kan ook, maar die had ik nu niet in huis!)
– handje walnoten
– 2 theelepels kaneel
– snufje zout
Verwarm de oven alvast voor op 200°C
1) Je begint met het prakken van de drie bananen. Zorg dat je rijpe bananen pakt. Deze zijn lekkerder van smaak, en zijn makkelijker te prakken. Je kunt dit gewoon doen met een vork.
2) Als de bananen goed geprakt zijn, doe je alle drie de eieren bij de bananen in de kom. En vervolgens kluts je alles goed door elkaar.
3) Daarna doe je 150 gram boekweitmeel bij de bananen en eieren, en roer je alles goed door elkaar totdat het een mooi beslag is geworden. Het zout en de kaneel voeg je nu ook toe.
4) Als laatste voeg je de rozijnen en gehakte walnoten aan het beslag toe, en meng je het nog even door elkaar.
5) Doe vervolgens het beslag in een bakvorm. Als je een liefhebber bent van chocolade kun je dit er eventueel nog bovenop strooien. Ik heb gekozen voor de Raw Cacao Nibs.
Dan is het brood klaar om 60 minuten de oven in te gaan, in een voorverwarmde oven van 200°C
Laat het brood nog even 5 minuutjes afkoelen!
En dan kun je er lekker van gaan smullen!
Eet Smakelijk!
Nora zegt
Ziet er jammii uit!
Sjaak zegt
Vanmorgen gemaakt, echt superlekker??? bedankt voor je recept!
Alleen de temperatuur van de oven op 180 graden gehouden, prima.
Marloes zegt
Leuk om te horen Sjaak! Graag gedaan 🙂
martina zegt
leuk recept!
Eline zegt
Ziet er lekker uit en ook niet moeilijk!
Lisanne zegt
Jammie, dat ziet er heerlijk uit!
Kayleigh zegt
Lijkt me lekker! Ik heb al eens bananen cupcakes gemaakt 🙂
Laura zegt
hij staat in de oven! ik ben benieuwd!!
Josette de Quant zegt
Net gemaakt ziet er goed uit! Hoop dat ie net zo smaakt!
Herma Kramer zegt
Ik heb het brood ook gemaakt maar wel op 175 graden en 45 a 50 minuten . Anders wordt hij te donker en droog .
Sofie zegt
Die maakte ik onlangs en hij was heeeerlijk! Mijn schoonmoeder vond hem ook lekker 🙂
senaat zegt
Bij de ingrediënten staat bakpoeder. Komt niet in de bereiding ter sprake., moet het er wel of niet in ,?
Francine zegt
Mmmm deze net eindelijk eens gemaakt.
Als vulling 2 handen walnoten, een peer in stukjes, een handje gojibessen, speculaaskruiden en maanzaad.
Ook wat maanzaad erover heen. Nu lekker met kokosolie aan het eten.
Kon wel in 40 min al uit de oven.
Ideaal recept. Lekker makkelijk!
Susanne zegt
Vandaag ge bakken jammy.
Let erop in de ingrediënten lijst staat bakpoeder
In t recept zelf niet. Ik ben hem vergeten en is best compact gebleven volgende keer toch maar bijvoegen
Manon zegt
Die van mij is te donker geworden. 60 minuten op 200 graden is inderdaad te lang! Maar de smaak is prima! (Ik heb er stukjes chocolade door gedaan in plaats van rozijnen want die mag ik niet eten ivm darmen/ buik) Dit is ook een prima receptje voor de fodmapjes onder ons. (Maar dan zonder rozijnen)
Marloes zegt
Iedere oven is inderdaad weer anders. Probeer het anders de volgende keer eens uit op 180 graden, en dan een minuutje of 45. Tegenwoordig heb ik een andere oven en daar pak ik altijd deze temperaturen en tijd voor. Lekker is ie he?
Nicole zegt
Ik heb een vraagje. Ik maakte bananenbrood altijd met speltmeel maar ik mag voorlopig geen spelt meer. En ook geen amandelen,l en haver,dus koos voor boekweitmeel. Ik heb eerst de bananen geprakt,daarna de eieren erbij gedaan en daarna het meel en bakpoeder. Maar daarna stinkt het beslag..en dit ruik je ook nog als het uit de oven komt:-(
De houdbaarheidsdatum van de meel is niet verstreken en ruikt droog ook niet raar..
Heb je een idee waar dit aan kan liggen?
Groetjes Nicole