Bijna iedereen kent inmiddels de banaan pannenkoekjes, gemaakt van één banaan en twee eieren. Ik eet ze nu al bijna ruim een jaar, een of twee per week als ontbijt of lunch. Lekker als afwisseling van mijn yoghurt ontbijtje! Ik heb vandaag ook een leuk recept voor jullie van dezelfde ingrediënten, alleen dan in de bananenmuffins variant. Super easy om te maken, en handig om onderweg mee te nemen als je haast hebt, en toch een gezond ontbijtje of tussendoortje wilt!
Dit heb je nodig voor 6 muffins:
– 2 bananen
– 3 eieren
Om er wat extra’s aan toe te voegen heb ik er nog kaneel en rozijnen doorheen gedaan. Je kunt er natuurlijk ook blauwe bessen of frambozen doorheen doen, of cacao poeder voor de chocolade liefhebbers onder ons!
Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.
Prak ondertussen de bananen, en voeg de drie eieren eraan toe. Kluts het geheel door elkaar met een vork, en klaar is je beslag! Daarna kun je er naar eigen smaak rozijnen, kaneel of cacao doorheen doen.
Giet het beslag in de muffin vormpjes. Let wel op dat je ze vol genoeg doet. Ze rijzen namelijk niet net als bij ‘gewone’ cakejes of muffins. Bak ze in 30 minuten af in een voorverwarmde oven van 180 graden!
En klaar zijn je ‘easy’ Banaan Muffins!
Bon appetit!
Ziet er lekker uit 😀
Mmmm…ga ik morgen maken, lijkt me heerlijk als ontbijt. Thanks
ziet er echt heerlijk uit! <3
Kiinkt goed!
Dat ziet er heerlijk uit zeg!
Lijkt me lekker, ik ben benieuwd! 😀
Wat ziet dat er lekker uit, en ook nog niet eens zo moeilijk om te maken! Die frambozen erop maken het helemaal af 🙂
Het lijkt me heerlijk, wat een goed idee! En zo simpel 🙂
Heerlijk ^^ x
Dat ziet er lekker uit, en nog gezond ook.
Leuk!
De banaan pannenkoekjes is inderdaad een lekker bekend gerecht. Mijn vriendin maakt ze heel vaak. Zal zeker deze banaan muffins aan haar geven!
Kijk even op haar site. Daar staan veel leuke voeding/dieet tips en recepten op!
http://www.fitbeauty.nl