Naanpizza met Spinata Romana – Recept
Onze keuken is eindelijk af! Nu vind ik het zo fijn om lekker te koken en nieuwe recepten uit te proberen. Wij hebben dankzij ons grote kookeiland mega veel ruimte en dit werkt ontzettend prettig. Laatst werd ik geïnspireerd door een lekker recept van Hello Fresh! Bij Hello Fresh hebben ze altijd heerlijke recepten die absoluut de moeite waard zijn om eens uit te proberen. Ideaal voor als je even geen inspiratie hebt. Aan één van de recepten heb ik mijn eigen draai gegeven en die laat ik jullie vandaag zien in dit artikel. Ben je benieuwd naar een heerlijk recept voor een naanpizza? Lees dan snel verder!
Wat heb je nodig voor een naanpizza?
- Naanbrood (plain)
- Aubergine
- Rode of gele paprika
- Blikje tomatenpuree
- Teentje knoflook
- Spinata Romana
- Verse basilicum
- Rucola
- Mozzarella
Naanbrood is erg lekker om als hapje te eten met een dip zoals aioli of heksenkaas. Het wordt ontzettend veel gegeten in de Indiase keuken maar je kunt naanbrood ook gebruiken voor de lekkerste recepten. Ik gebruik het in dit recept als bodem voor een pizza. Ideaal want het is ontzettend snel klaar en je hebt binnen no-time een heerlijk gerecht op tafel staan.
-> Lees ook: Pita gyros met zelfgemaakte tzatziki
Zo maak je naanpizza met Spinata Romana
Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet het blikje tomatenpuree in een kommetje en pers een teentje verse knoflook erdoorheen. Mix het door elkaar en laat even staan. Ondertussen snij je de aubergine in stukjes en gril je de schijfjes even kort in een grillpan. Snij ondertussen de paprika in reepjes en beleg je pizza eerst met een laagje tomatenpuree en daarna met de aubergine, paprika en mozzarella. Als laatste stap verdeel je Spinata Romana over de pizza. Dit geeft een overheerlijke smaak aan de naanpizza. Zet de naanpizza in de oven voor 10 minuten en daarna is hij klaar!
Rosanne zegt
Yum! Dit ziet er lekker uit zeg! Ik heb nog nooit naanbrood gegeten en ik ben er echt benieuwd naar geworden!