
Kerst trifle met mascarpone
It’s beginning to look a lot like Christmas! Je kunt er maar niet vroeg genoeg mee beginnen: kerst recepten maken! Zoals jullie misschien wel weten ben ik dol op kerst, maar heb ik de afgelopen 1,5 jaar maar weinig in de keuken gestaan, vanwege de verbouwing. Nu kan ik eindelijk weer aan de slag met het maken van lekkere recepten. Vandaag trap ik af met het eerste kerst recept: kerst trifle met mascarpone. Het perfecte caloriebommetje om je kerstdiner mee af te sluiten ;-). Lees snel verder!

Met een kerst dessert mag je uitpakken. Het mooie aan dit kerst dessert is dat je de laagjes goed ziet zitten. Wil je het dessert graag kleiner maken? Kies dan voor een maison jar of een klein glas.
Wat heb je nodig voor een kerst trifle?
- 2 grote wijnglazen
- Marmeren cake (chocolade/vanille)
- Kersen uit blik
- 250 gr Monchou
- 250ml slagroom
- zakje vanillesuiker
- Koekkruiden
- Chocolademousse
- Pure chocolade
Lees ook: recept voor de lekkerste en makkelijkste cinnamon rolls

Het perfecte kerst dessert met de zoete smaak van kersen, pure chocolade en mascarpone.

Zo maak je het kerst dessert:
- Mix de slagroom in een kom, samen met de vanillesuiker en koekkruiden. Schep daarna de mascarpone erdoorheen en zet het mengsel in de koelkast.
- Snij de cake in kleine plakjes en vul het glas laagsgewijs.
- Breng eerst een laagje kersen aan in het wijnglas en daarna een laag met cake, chocolademousse, cake en kersen. Top het glas af met het mascarpone mengsel.
- Schaaf met een scherp mes krullen van een blok pure chocolade. Top het dessert af met de chocoladekrullen.
Serveer de glazen eventueel met een leuk kerststerretje erin!
Hallo, ziet er lekker uit en wil het graag maken, maar, hoeveel koekkruiden en wanneer de monchou gebruiken?
Hoor het graag đŸ˜€
Mvg Tineke