• About
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
  • Samenwerkingen
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Marloes Daily

  • Home
  • Business
  • Beauty
    • Reviews
    • Make-up
      • Look of the Day
    • Huidverzorging
    • Doucheproducten
    • Haarverzorging
    • Tutorials
  • Travel
  • Fashion
    • Outfits
    • Inspiratie
    • Wishlist
  • Interieur
  • Lifestyle
    • Healthy Lifestyle
    • Healthy recepten
    • Food
Food, Recepten

Kaiserschmarrn – Recept

6 maart 2020

Kaiserschmarren recept

Kaiserschmarrn – Recept

Meet mijn nieuwe verslaving: Kaiserschmarrn. Dit Oostenrijkse recept wordt ontzettend veel gegeten op de piste, na een afdaling op de ski’s. Het lijkt op een pannenkoek maar smaakt stiekem nog veel lekkerder. Zin in een zoet ontbijtje dit weekend? Lees dan snel verder hoe je Kaiserschmarrn moet maken.

Kaiserschmarrn recept

Hoe maak je het?

Waarschijnlijk is dit één van de minst fotogenieke recepten die ik ooit heb geplaatst op mijn blog, sorry daarvoor ;-). Lekker is het gelukkig wel! Laatst liet ik jullie in een blog al weten dat ik het recept binnenkort met jullie zou delen, so here it is! Kaiserschmarrn is een soort pannenkoek die in grove stukken is gesneden. Het is easy peasy om zelf te maken en je hebt er echt geen zakje of pakje voor nodig.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 eiwitten
  • 4 eidooiers
  • 125ml volle/halfvolle melk
  • 125 gram tarwebloem
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram suiker
  • snufje zout
  • 1 el roomboter (om te bakken)
  • 1 vleugje vanille aroma/poeder
Kaiserschmarrn recept

Klop in een aparte kom eerst de eiwitten stijf, totdat er pieken ontstaan. De eidooiers klop je in een andere kom tot een gladde massa. Vervolgens meng je de eidooiers met melk, tarwebloem, suiker, zout en vanille aroma goed door elkaar. Spatel voorzichtig de eiwitten erdoorheen. Daarna kun je de Kaiserschmarren gaan bakken in de pan.

Smelt eerst een beetje boter in de pan, op middelhoog vuur. Giet het beslag als een pannenkoek in de koekenpan en bak goudbruin. Hak met een spatel de pannenkoek in kleine stukjes. Serveer ze met wat poedersuiker of honing als je dat lekker vindt.

Mocht je nu zoiets hebben van..Marloes, dit is echt teveel werk! Dan kun je het tegenwoordig ook kant en klaar uit een pakje maken. Toch gaat mijn voorkeur uit naar de zelfgemaakte Kaiserschmarrn. Bij het pakje voeg je alleen nog zelf water toe.

Eet smakelijk!

8 Reacties

« Griekse eilanden tips: Santorini, Mykonos & Samos
In the Picture #273 »

RELATED POSTS

  • wentelteefjes van suikerbroodWentelteefjes van suikerbrood – Recept
  • The Cake Room: de roze hotspot in BredaThe Cake Room: de roze hotspot in Breda
  • The Body Shop Honeymania Lip Balm
  • Recept: Raw Carrot Cakejes

Reacties

  1. Rosanne zegt

    6 maart 2020 om 08:59

    Ik eet dit zo vaak als ik in Oostenrijk ben en is echt mijn lievelings. Als wij dan zomers een wandeling door de bergen maken en een koffie doen bij zo’n berghutje neem ik dit altijd haha!

    Beantwoorden
  2. Audrey zegt

    6 maart 2020 om 09:05

    Ik heb dus nog nooit Kaiserschmarrn gegeten! Ben ook nog nooit in Oostenrijk geweest, dus dat verklaart wel wat. Ik heb er inderdaad wel veel jubelverhalen over gehoord, dus misschien moet ik het maar gewoon zelf eens maken.

    Beantwoorden
    • Marloes zegt

      8 maart 2020 om 22:57

      Hihi, ja moet je zeker eens doen! Het smaakt zo ontzettend lekker 😉

      Beantwoorden
  3. Fleur Sophia zegt

    7 maart 2020 om 17:26

    Ohh dit doet mij zo aan wintersport in Oostenrijk denken. Heerlijk!

    Beantwoorden
    • Marloes zegt

      8 maart 2020 om 20:08

      Haha ja echt he! Ik ben er momenteel aan verslaafd, te erg!

      Beantwoorden
  4. Fabienne, Enjoyyourownbeauty zegt

    7 maart 2020 om 18:01

    Ik ken het niet, maar het klinkt super lekker! Wil deze echt eens gaan proberen, dank voor het recept. 🙂

    Liefs
    X

    Beantwoorden
    • Marloes zegt

      8 maart 2020 om 20:07

      Leuk Fabienne, ik ben benieuwd wat je ervan gaat vinden 🙂

      Beantwoorden
  5. Suzanne zegt

    9 maart 2020 om 17:57

    Klinkt ontzettend lekker! Ik wil komende week een nieuw recept gaan proberen, benieuwd hoe dat gaat bevallen!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Hi! Welkom op MarloesDaily.nl, mijn persoonlijke lifestyleblog. Hier schrijf ik dagelijks een blog over o.a. business, fashion, interieur, beauty, travel en lifestyle. Pak een lekkere kop thee (of koffie) erbij en ik wens je veel leesplezier op MarloesDaily.nl.

Let’s get Social!

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Advertenties

Design en lifestyleDesign en lifestyle Mooi en gezondMooi en gezond

Schrijf je nu in!

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes, blog updates en gratis freebies? Laat dan je e-mailadres achter.

De nieuwsbrief ontvang je maximaal 2x in de maand

Meer blogs lezen?

  • Weet jij of je nog de juiste autoverzekering hebt? 
  • De Skin Booster PRX T33 behandeling bij PUUR Huidinstituut
  • Cupping behandeling: waar is het goed voor?
  • Glitter & glamour voor de feestdagen
  • Mallorca tips: wat is er allemaal te doen op dit mooie eiland?
THEME BY ECLAIR DESIGNS