Healthy Baking: Havermoutkoekjes
Goedemorgen! Vandaag is het tijd voor de 2e ‘Healthy Baking‘ video. Ik ga havermoutkoekjes bakken! Kijken jullie mee?
Havermoutkoekjes
Ingrediënten
– 50 gram havermout
– 1 rijpe banaan
– handje rozijnen/pompoenpitten
– 1 el kokosrasp
– 2 kleine stukjes pure chocolade (85%)
– 1 el chiazaad
– 1 el gesmolten kokosolie
– 2 tl bakpoeder
– 3/4 druppels vanille aroma
Prak de banaan fijn met een vork en voeg daarna de havermout, kokos, chiazaad, rozijntjes, vanille aroma en pompoenpitten toe. Mix alles met een vork even door elkaar totdat het een beetje op een beslag begint te lijken. Smelt ondertussen de kokosolie in een pannetje en giet de olie bij het mengsel. Als laatste doe je het bakpoeder en de stukjes pure chocolade er nog bij. Pak nu een bakplaat erbij en maak kleine rondjes van het beslag, in de vorm van een koekje. Bak de havermoutkoekjes in 30 minuten af op 180 graden.
De koekjes zijn goed wanneer ze goudbruin van kleur zijn. Laat ze nog even 15 minuten afkoelen, voordat je ze gaat eten!
Eet smakelijk!
* Alle ingrediënten zijn te koop bij de natuur/bio winkel of in de supermarkt bij de biologische afdeling.
De vorige Healthy Baking video gemist? Dan kun je hem hier terugkijken!
Volg mij via Instagram, Facebook, Bloglovin en Twitter
Leuke video weer :)! Ze zien er echt heel lekker uit, deze wil ik ook eens gaan proberen. Lekker als tussendoortje op het werk.
Hmmm, dit ga ik een keer proberen. Ik ben niet zo gek op havermout, maar wie weet vind ik dit toch verrassend lekker. Ik ben benieuwd!
Ik wil heel graag nog eens healthy havermout koekjes maken, wat een yummy recept!
Ben best benieuwd hoe havermout koekjes smaken
Leuk gedaan! Lijkt me lekker. Ik vraag me alleen af of ze wel krokant worden. Want ik heb weleens havermout koekjes gemaakt, maar die waren heel zacht gebleven.
Dit lijkt mij erg lekker jammy! X
Ziet er heerlijk uit!