
Gourmetten: voor een heerlijk avondje samenzijn tijdens de feestdagen
Ieder jaar zetten veel Nederlanders het gourmetstel op tafel tijdens de feestdagen. Maar waardoor zijn we zo dol op gourmetten en waar komt het vandaan? Ontdek alles over gourmetten en tips voor goed gourmetvlees voor een heerlijk avondje samenzijn met geliefden tijdens de feestdagen.
Gourmetten: urenlang genieten
Met een lach op ons gezucht genieten we urenlang van die kleine stukjes vlees, paprika’s, champignons en aardappelschijfjes in die kleine pannetjes. Gourmetten is een geweldig manier om in te spelen op de behoefte aan gemak: de voorbereidingstijd is kort, iedereen lust wel iets en het gourmetstel is snel weer opgeruimd.
De geschiedenis van het gourmetten ligt in Azië. Vanuit daar is het overgewaaid naar de andere kant van de wereld. Gourmetten is vergelijkbaar met het typisch Zwitserse raclette, maar dat doet men met kaas, terwijl je bij gourmetten vlees, vis en/of groente in de pannetjes doet. De gourmettafel is compleet met bijbehorende sausjes en stokbrood. Diverse promotiecampagnes in de jaren ’70 hebben gourmetten enorm populair gemaakt in Nederland. Of je nu een verjaardagsfeestje hebt, pakjesavond of Kerstmis: gourmetten is gezellig en je maakt er veel mensen blij mee!
Gourmetvlees: veel verschillende soorten vlees op tafel
Het is een traditie om tijdens het gourmetten veel verschillende soorten vlees op tafel te zetten. Er is zoveel keuze, dat we je graag op weg helpen met gourmetvlees dat zeker niet mogen ontbreken op jouw gourmettafel.
- Mini beefburgers
Mini beefburgers zijn afkomstig van Aberdeen Angus of Schotse Hooglander runderen. Dit kwaliteitsvlees is heerlijk als kleine hamburger in het gourmetpannetje.
- Kalkoensaucijsjes
Het zijn de vettere delen van de kalkoen waar een heerlijk saucijzendeeg van wordt gemaakt. Het vlees wordt goed gekruid en in het deeg wordt een dunne varkensdarm verwikkelt tot een heerlijk kalkoensaucijsje. Kalkoensaucijsjes zijn het pronkstuk in de gourmetpannetjes en een echte klassieker om met al jouw geliefden van te genieten.
Laat dit jaar de plastic verpakkingen met kant-en-klaar gourmetvlees in de supermarkt liggen en ga voor onbewerkt vlees van de online slager. Bij de online slager koop je hoogwaardig gourmetvlees en gourmetschotels dat op ambachtelijke wijze is bereid en het gourmetten alleen nog maar smaakvoller maakt.
Exclusief gourmetrecept: varkenshaas met brie en spek
De combinatie varkenshaas met brie is een exclusief gerecht dat je kunt bereiden tijdens het gourmetten. Gourmetten is eenvoudig, maar door het vlees aan te kleden met brie en spek maak je een deftige creatie in jouw pannetje. Voeg eventueel kruiden zoals rozemarijn toe voor een unieke smaakcombinatie.
Wat ga jij eten dit jaar tijdens de feestdagen?
€
Geef een reactie