Gezond bananenbrood zonder suiker – Recept
Het is al ontzettend lang geleden dat ik voor het laatst een recept met jullie heb gedeeld. Ik wilde eigenlijk wachten totdat onze keuken helemaal af was en ik weer lekker aan de slag kon gaan met het maken van lekkere en gezonde recepten. Dit duurt helaas wat langer dan verwacht, dus vandaar dat ik nu al een recept met jullie ga delen. Ooit heb ik al weleens een recept van gezond bananenbrood met jullie gedeeld maar het is hoog tijd voor een upgrade. Dit recept is namelijk véél lekkerder en het brood is veel smeuïger. Heb je nog rijpe bananen in huis liggen en wil je daar een lekker en simpel brood mee maken? Kijk dan snel mee naar mijn recept voor gezond bananenbrood zonder suiker.
Wat heb je nodig voor een gezond bananenbrood?
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- 50 gram havermout
- 100 gram volkoren speltmeel
- paar blokjes pure chocolade 85% (optioneel)
- handje rozijnen
- bakblik
- scheutje citroensap
- 1 tl kaneel
- snufje zout
Hoe maak je het bananenbrood?
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet ondertussen het bakblik in met boter of bakspray. Ik gebruik hier zelf altijd ongezouten roomboter voor. Prak 2 rijpe bananen fijn in een kom en mix er 2 eieren doorheen. In een andere kom mix je de havermout, speltmeel, zout en kaneel goed door elkaar.
Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng alles door elkaar. Als laatste voeg je de rozijnen, citroensap en stukjes pure chocolade toe aan het beslag. Giet het beslag in de bakvorm en zet het voor 30 minuten in de oven. Check na 30 minuten met een satéprikker of er geen beslag aan blijft zitten. Laat het brood nu buiten de oven goed afkoelen.
Ik vind dit suikervrije bananenbrood het allerlekkerst als het nog een beetje warm is. Toen ik het brood ging snijden zag ik dat de chocolade nog een beetje vloeibaar was, yum! Het bananenbrood kun je eten als tussendoortje, ontbijt of lunch. Het is voedzaam, bevat goede ingrediënten en geeft een gezonde kickstart, waardoor je jouw dag goed kunt beginnen!
Rosanne zegt
Oeeeh dit ziet er lekker uit zeg! Vooral met die chocola aan de binnenkant. Ik heb hem opgeslagen en ik ga hem denk van het weekend maken. 🙂
Marloes zegt
Leuk Rosanne! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
Larissa zegt
Dit ziet er zo lekker uit! Ik heb meteen zin om dit te gaan maken nu, hahaha.
Marloes zegt
Haha, ja het is ook echt zo lekker en makkelijk!
Suzanne zegt
Wat ziet het er lekker uit! Dit wil ik echt uitproberen!
Marloes zegt
Het ziet er echt heel lekker uit! Ik heb een keer bananenbrood gemaakt, maar dat was echt beton geworden, haha. Misschien toch eens dit recept uitproberen. Iedereen is altijd zo enthousiast over bananenbrood, dus ik wil het ook kunnen maken.
Marloes zegt
Thanks Marloes. Oh dat meen je niet, haha! Wat zonde, ik ben benieuwd wat je van dit recept vindt? Laat het maar even weten 🙂