De lekkerste Carrot Cake – Recept
Mocht je nu net zoals veel mensen in Nederland thuis zitten en jezelf vervelen? Duik dan lekker de keuken in om te bakken. Inmiddels heb ik al heel wat recepten online staan, zoals mijn favoriete bananenbrood of wat dacht je van gezonde chocolade muffins. Afgelopen weekend ging ik een Carrot Cake bakken voor mijn verjaardag. Het recept kwam ik hier tegen en heb ik zelf iets aangepast. Dit was absoluut de lekkerste Carrot Cake die ik ooit heb gemaakt! Vandaag deel ik het recept op mijn blog, lezen jullie mee?
Hoe maak je Carrot Cake?
Carrot Cake is super simpel om te maken. De bereidingstijd is ongeveer 15 minuten en daarna gaat de taart nog voor 60-70 minuten de oven in. De benodigdheden van deze heerlijke taart vind je hieronder.
Ingrediënten voor de taart
- 275 ml zonnebloemolie
- 300 gram basterdsuiker
- 350 gram zelfrijzend bakmeel
- 5 eieren
- 3 tl bakpoeder
- 3 tl koekkruiden (evt. wat extra mocht je van kruidig houden!)
- 300 gram julienne wortels (zakje supermarkt)
- 50 gram rozijnen
- 75 gram walnoten
Ingrediënten voor de frosting
- bakje roomkaas (200 gram)
- 50 gram poedersuiker
- 40 gram roomboter
- scheutje citroensap
De oven verwarm je voor op 170 graden. Ik gebruik hiervoor de ovenstand op boven-en onder verwarmen.
Mix eerst de eieren samen met de suiker en zonnebloemolie tot een glad beslag. Daarna voeg je langzaam het zelfrijzend bakmeel, koekkruiden en bakpoeder toe aan het beslag. Mix met een handmixer op hoge snelheid het mengsel goed door elkaar. Hak de walnoten in stukjes en spatel de rozijnen en walnoten door het beslag.
Vet een bakvorm (23cm) in met roomboter en giet het beslag in de bakvorm. Bak de taart vervolgens af in 60-70 minuten. Check met een satéprikker of de taart gaar is. Als de satéprikker er schoon uitkomt, is de taart gaar. Laat de taart op een rooster afkoelen.
Zo maak je de frosting
Ondertussen kun je de frosting klaarmaken. Zorg ervoor dat de roomboter en roomkaas op kamertemperatuur zijn. Mix de roomboter, roomkaas en poedersuiker met de mixer goed door elkaar tot een glad mengsel. Voeg als laatste een scheutje citroensap toe aan het beslag. Dit geeft een zuurtje aan de frosting, wat erg lekker smaakt!
Wanneer de taart volledig is afgekoeld, besmeer je de carrot cake met een royale laag frosting. Als extra garnering voeg je nog wat walnoten toe.
Eet smakelijk!
Rachel Kromdijk zegt
Ziet er echt heerlijk uit wat een plaatje zeg, mijn eerste carrotcake was ook echt een succes. De zachte smaken waren helemaal mijn ding.
Fabienne, Enjoyyourownbeauty zegt
Oeeh! Dit lijkt me een heerlijke carrotcake. Dank voor het delen van dit recept. 🙂
Liefs
X
Marloes zegt
Graag gedaan 🙂 Mocht je hem gaan maken, laat me dan even weten wat je ervan vond 🙂
Rosanne zegt
Jum, die ziet er lekker uit zeg! Ik ga hem opslaan en heel snel maken!
Marloes zegt
Leuk Rosanne! Ik ben erg benieuwd wat je ervan gaat vinden 😉
Suzanne zegt
Dit ziet er echt ontzettend lekker uit! Ik heb zelf nog nooit carrot cake gemaakt, nu mooi de tijd om het eens uit te proberen